Tak dla Zdrowia logo

Aktualności

Krewetki - dlaczego warto je jeść?

Korzyści zdrowotne krewetek obejmują poprawę zdrowia kości i mózgu, kontrolę masy ciała oraz obniżone ryzyko chorób układu krążenia. Krewetka ma również właściwości przeciwzapalne i przeciwstarzeniowe, które pomagają zmniejszyć ryzyko różnych dolegliwości zdrowotnych. Wspomaga również zdrowy wzrok i łagodzi zmęczenie oczu. Przynosi również ulgę w bólu menstruacyjnym.

 

 

Krewetki są idealne dla osób, które chcą wyeliminować nadmiar węglowodanów z diety, ponieważ zawierają zero węglowodanów, a także są bardzo ubogie w kalorie (około 1 kalorii/1 gram krewetek). Krewetka jest wypełniona białkiem i składa się głównie z wody, ale jest w niej też niewielka ilość tłuszczu. Jednak najbardziej korzystny aspekt krewetek to moc witamin i składników odżywczych, które ona zawiera. Dzięki krewetkom uzupełnisz swoje dzienne spożycie żelaza, wapnia, sodu, fosforu, cynku, magnezu i potasu, a także witaminy A, witaminy E i B6, a nawet witaminy B12! Krewetka zawiera także jod, tiaminę, ryboflawinę i niacynę. Może to być wyśmienity i skuteczny sposób na zrównoważenie odżywiania i promowanie zdrowego ciała.

Podsumowując - niesamowite korzyści zdrowotne krewetek obejmują: utrzymanie zdrowego mózgu i kości, zapobieganie chorobom sercowo-naczyniowym, eliminowanie wypadania włosów, poprawę wzroku, spowolnienie procesu starzenia oraz złagodzenie objawów menstruacyjnych.

 
Podziel się na Facebooku
Reklama
Reklama

Wyszukaj artykuł
Partnerzy
sln_366x100.jpg