Tak dla Zdrowia logo

Dlaczego warto jeść pomidory?

Kwercetyna, kempferol, luteolina, mirycytyna – wszystkie te substancje chronią nasz organizm przed cząsteczkami, które powodują nowotwory, miażdżycę i przedwczesne starzenie się. Te same związki uelastyczniają i utwardzają nasze naczynia krwionośne, czyli zapobiegają powstawaniu mikrowylewów i pęknięć, dodatkowo obniżają poziom złego i podwyższają poziom dobrego cholesterolu we krwi.

Więcej…

 

Restauracje tylko zdrowe i smaczne


Jedzenie serwowane w restauracjach powinno być rozkoszą dla podniebienia, jednak coraz częściej zamiast wykwintnego dania na nasz talerz trafia odgrzewany kotlet. W trosce o zdrowie i kubki smakowe klientów lokali gastronomicznych,  Francja wypowiedziała wojnę posiłkom z kuchenki mikrofalowe.

Więcej…

 

Czy wiek rodziców może mieć wpływ na ryzyko wystąpienia autyzmu?

Autyzm to rodzaj zaburzenia rozwojowego, które najczęściej ujawnia się w ciągu pierwszych trzech lat życia jako rezultat zaburzenia neurologicznego, które oddziałuje na funkcje pracy mózgu. Cechuje się m.in. innym sposobem odbioru rzeczywistości.

Więcej…

 

Picie zielonej herbaty procentuje na starość

Zdaniem amerykańskich naukowców, osoby pijące regularnie zieloną herbatę, zachowują większą sprawność i niezależność w starszym wieku.

Więcej…

 

Dlaczego warto jeść kiełki?

Kiełki to ziarna zbóż, które rozpoczęły okres wegetacji. Od lat znane są ze swoich cennych właściwości zdrowotnych. W trakcie kiełkowania ziaren uwalniają się bowiem enzymy, które powodują wytwarzanie dużej ilości witamin.

Więcej…

 

Otyłość mamy przyczyną zaburzeń u dziecka

Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) alarmuje, że problem autyzmu u dzieci staje się coraz bardziej powszechny.

Więcej…

 

Czy popcorn może być zdrowy?


Amerykańscy naukowcy przekonują, że popcorn jest lepszym antyutleniaczem niż owoce. Co to oznacza?

Więcej…

 
Podziel się na Facebooku
Reklama
Reklama

Wyszukaj artykuł