Tak dla Zdrowia logo

Obróć stres w działanie! „Stresozaradni"

Stres jest zjawiskiem powszechnym: estymuje się, że 98% Polaków odczuwa stres, a co piąty zmaga się z nim codziennie. Choć na ogół jest on uznawany za negatywny element życia, w rzeczywistości może być bodźcem do działania. Odpowiednie nastawienie i wiedza mogą pomóc w radzeniu sobie ze stresem i obracaniu go w korzyści. Bycie stresozaradnym to bardzo przydatna umiejętność, którą promuje akcja „Stresozaradni”, zainicjowana przez markę Magne B6®.

Więcej…

 

Pets@work – pracownicy Nestlé Purina mogą przychodzić do biura z psem

Badania naukowe potwierdzają, że pies przychodzący z właścicielem do biura, jeśli miejsce i środowisko pracy jest do tego odpowiednio przystosowane, nie tylko nie odczuwa z tego powodu zwiększonego stresu, ale także pozytywnie wpływa na zdrowie właściciela i jego współpracowników. Dlatego do biur Nestlé Purina w Warszawie przy ul. Domaniewskiej 32 można przychodzić ze swoim pupilem. Przedstawiciele firmy mają nadzieję, że trend ten będzie coraz popularniejszy w naszym kraju.

Więcej…

 

KORZYŚCI Z ZARZĄDZANIA SWOIM STRESEM

Dr Ewa Jarczewska-Gerc

Więcej…

 

Panel doradczy FDA głosuje za rekomendacją stentów bioresorbowalnych

Komitet doradczy Amerykańskiej Agencji Żywności i Leków (FDA) przegłosował zdecydowaną większością głosów rekomendację zatwierdzenia stentu Absorb, czyli bioresorbowalnego rusztowania naczyniowego (BVS) uwalniającego lek ewerolimus.

Więcej…

 

Gluten – przyjaciel czy wróg?

„Marzysz o płaskim brzuchu? Zrezygnuj z glutenu!” – przekonują poradniki. Dieta bezglutenowa robi zawrotną karierę, przez co przechodzą na nią także ludzie, którzy wcale nie cierpią na celiakię czy alergię. Chwalą się oni za to tym, że zmiana sposobu odżywiania pomogła im schudnąć, dodała energii czy poprawiła stan cery. Razem z dietetykiem sprawdziliśmy, czy to rozwiązanie rzeczywiście korzystne dla wszystkich, a może kolejna sezonowa, w dodatku niebezpieczna dla zdrowia moda.

Więcej…

 

Walczą z rakiem zabija ich głód

Wypowiedź: prof. dr hab. n.med. Jacek Fijuth, przewodniczący Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Onkologicznego, dr hab. n.med Stanisław Kłęk, prezes Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Metabolizmu.

Nawet u 20 proc. osób cierpiących na nowotwory wyniszczenie organizmu spowodowane brakiem odpowiedniego odżywiania jest bezpośrednią przyczyną zgonu. Niedożywienie diagnozuje się u 30 do nawet 90 proc. pacjentów, których dotyczy ta choroba. W ferworze nieustannie prowadzonych badań nad nowymi terapiami i ciągłego czekania na nowe leki przeciwnowotworowe, zapominamy o tym, co już istnieje, a ma ogromne znaczenie w procesie leczenia – prawidłowym odżywieniu organizmu.

Więcej…

 

Wiosenne porządki w organizmie – wątroba kluczem do harmonijnego trawienia

Wiosna przynosi pierwsze weekendowe wyjazdy za miasto, pikniki, spotkania przy grillu czy ognisku. Przyjemność jedzenia ograniczają często nieprzyjemne dolegliwości, takie jak wzdęcia czy ucisk w prawej stronie nadbrzusza, będące często skutkiem obciążenia wątroby. Warto wiedzieć, że wątroba jest kluczowym organem w procesie trawienia tłuszczów. Uczucie ciężkości łagodzi Essentiale® Forte, który dzięki zawartości fosfolipidów niezbędnych, nie tylko przyspiesza regenerację wątroby, ale również wspomaga proces trawienia tłuszczów.

Więcej…

 
Podziel się na Facebooku

Reklama
Wyszukaj artykuł