Tak dla Zdrowia logo

Jak czytać etykiety na produktach spożywczych?


Etykieta jest podstawowym źródłem informacji pozwalającej ocenić produkt zarówno pod kątem jakości handlowej i wartości odżywczej. Dlatego tak ważne jest, by wiedzieć, co dokładnie można z niej wyczytać.

Więcej…

 

AZZALURE (toksyna botulinowa typu A)


La Beaute Clinique

Toksyna botulinowa typu A to naturalnie występujące białko bakteryjne. Niewielkie dawki tej substancji wstrzykiwane są pod skórę, do mięśni poddawanych zabiegowi w celu zredukowania zmarszczek. Substancja ta blokuje impulsy nerwowe, umożliwiając rozluźnienie mięśni odpowiedzialnych za powstawanie zmarszczek. Inne funkcje nerwowe – takie jak wrażliwość skóry na dotyk – nie ulegają zmianie.

Więcej…

 

Dieta dla seniora


Dieta dedykowana seniorom powinna uwzględniać nie tylko podstawowe potrzeby, ale i te wynikające ze zmniejszonej odporności, zwiększonej podatności na schorzenia i inne dolegliwości takie jak spadek koncentracji, trudności ze skupieniem, problemy z pamięcią i złe samopoczucie.

Więcej…

 

Dlaczego warto być eko i bardziej przyjaznym dla środowiska?


Natura coraz bardziej potrzebuje naszej pomocy. Decyzję o wprowadzeniu proekologicznych zachowań do naszej codzienności powinna ułatwić nam świadomość realnych korzyści, które z tego wynikają i które wiążą się bezpośrednio z postanowieniami o zadbanie o swoje zdrowie, figurę czy oszczędności. Bycie „eko” się po prostu opłaca.

Więcej…

 

Z wiekiem wzrasta zdolność do rozpoznawania twarzy


Chociaż w okresie dorosłości zazwyczaj zmniejsza się ilość połączeń mózgowych, istnieje region, który nadal się rozwija. Jest to ośrodek odpowiedzialny za rozpoznawanie twarzy.

Więcej…

 

Radomskie Centrum Onkologii rozszerza swoją działalność


Radomskie Centrum Onkologii rozszerzyło swoją działalność o chemioterapię prowadzoną na oddziale szpitalnym. Placówka przymierza się także do uruchomienia działalności z zakresu chirurgii onkologicznej.

Więcej…

 

Nadużywanie alkoholu ważnym czynnikiem ryzyka chorób serca


Nadużywanie alkoholu zwiększa ryzyko różnych chorób serca, w tym zawału serca, podobnie do tak znanych czynników ryzyka, jak nadciśnienie tętnicze, cukrzyca, palenie papierosów czy otyłość – informuje "Journal of the American College of Cardiology”.

Więcej…

 
Podziel się na Facebooku
Reklama

Wyszukaj artykuł