Tak dla Zdrowia logo

Przerost migdałków u dzieci – problem wciąż aktualny

Przerost migdałków podniebiennych jest częstą dolegliwością u dzieci i zwykle występuje w okresie przedszkolnym.

Więcej…

 

Najczęstsze schorzenia uszu u dzieci

Najczęstszym schorzeniem występującym u dzieci, szczególnie małych, jest wysiękowe zapalenie ucha środkowego.

Więcej…

 

Dziecko- wegetarianin - o czym należy pamiętać?

Powszechnie uważa się, że dania mięsne powinny stanowić podstawę diety najmłodszych. Tymczasem rodzice małych wegetarian utrzymują, że domowe kotleciki nie są niezbędne w ich codziennym jadłospisie.

Więcej…

 

Rukola - dlaczego warto ją jeść?


Ciemnozielone, jędrne liście o niezwykle dekoracyjnym kształcie i balsamiczny aromat to największe atuty rukoli. Ta smakowita roślina przywędrowała do nas z krajów basenu Morza Śródziemnego. Jej nazwa ma wiele (brzmiących niemal poetycko) odpowiedników w różnych językach: Rucola, Roquette, Arugula, Rrocket. W naszym kraju występuje pod mniej romantyczną, fachową nazwą: Rokietta Siewna.

Więcej…

 

Źródło zdrowia - kwasy Omega 3

Długi czas uważano, że każdy rodzaj tłuszczu jest niepożądanym elementem diety. Dziś doceniamy niektóre jego typy, zwłaszcza kwasy Omega – 3. Warto zatem włączyć je na stałe do jadłospisu.

Więcej…

 

Dieta owsiankowa i jej zalety


Podbija świat. Jest niesamowicie prosta i skuteczna – dlatego Amerykanie już oszaleli na jej punkcie. Badania przeprowadzone przez doktora L. Langsetha dowodzą, że owsianka bardzo skutecznie pomaga okiełznać apetyt, dając natychmiastowe uczucie sytości.

Więcej…

 

10 rad na dobre trawienie

Co zrobić, by przyspieszyć trawienie? Oto 10 prostych rad.

Więcej…

 
Podziel się na Facebooku
Reklama
Reklama

Wyszukaj artykuł