Tak dla Zdrowia logo

Dlaczego warto jeść orzechy?

Biorąc pod uwagę wysoką zawartość tłuszczu i kalorii, wiele osób wciąż obawia się jedzenia orzechów. Niepotrzebnie! To najzdrowsza przekąska, która wspomaga odchudzanie, a także chroni organizm przed wieloma chorobami.

 

Więcej…

 

Zdrowszy następca kawy - świeżo wyciskany sok


Poranna kawa doczekała się silnej konkurencji. Coraz większą popularnością cieszą się zdrowe koktajle owocowo-warzywne i świeżo wyciskane soki. Jak szacują specjaliści, bary z sokami mogą doścignąć kawiarnie i zyskać równie dużo klientów.

Więcej…

 

Jak walczyć z depresją?

Naukowcy zidentyfikowali nową grupę środków, która pozwala pokonać objawy depresji w ciągu 24 godzin, nie wywołując przy tym efektów ubocznych – podaje czasopismo „Neuropsychopharmacology”.

Więcej…

 

Naukowcy rozpoznali trzy główne czynniki ryzyka otyłości u dzieci

Otyłość dzieciNiedostateczna ilość snu, nadwaga lub otyłość rodziców oraz narzucane przez nich ograniczenia żywieniowe to trzy najważniejsze czynniki ryzyka nadwagi i otyłości u przedszkolaków – uważają naukowcy z USA. Wyniki swojej analizy opublikowali w piśmie „Childhood obesity”.

Więcej…

 

Skutki biernego palenia


Nikogo nie trzeba zapewniać, że palenie jest szkodliwe dla naszego zdrowia. Jak się jednak okazuje, niezwykle niebezpieczne jest również palenie bierne.

Więcej…

 

Zmęczone oczy - jak możemy im pomóc?


Wielogodzinna praca przy komputerze, sztuczne światło, zanieczyszczone powietrze i dym papierosowy sprawiają, że nasze oczy stają się opuchnięte, zaczerwienione, szczypią i swędzą.

Więcej…

 

Rabarbar - na zdrowie!


Naukowcy zapowiadają, że już niedługo ekstrakt z rabarbaru będzie skutecznym lekiem na raka. Zanim to nastąpi, warto włączyć go do swojej diety profilaktycznie.

Więcej…

 
Podziel się na Facebooku
Reklama
Reklama

Wyszukaj artykuł